Vysoké školy v Európe

štát
mesto
skupina odborov 
jazyk 
status vysokej školy  
Prezentácia vysokej školy
Štokholm, Švédsko

Röda Korsets Högskola

Druh vysokej školy: lekárske
Status: štátne

Kontakt:

Box 55676

102 15 Stockholm

Tel: 08-587 516 00

Om Röda Korsets Högskola

Vi har utbildat framtidens sjuksköterska sedan starten 1867.

Röda Korsets Högskola (tidigare Röda Korsets sjuksköterskeskola) startades 1867 av Emmy Rappe och var den första icke-religiösa sjuksköterskeutbildningen i Sverige. Sedan starten har vi utbildat sjuksköterskor med kompetens och beredskap för globalt arbete samt bidragit till sjukvårdens utveckling i Sverige.

Högskolan var tidigare placerad vid Sabbatsbergs sjukhus men sedan 2004 finns vi på KTH Campus i centrala Stockholm. Vi sitter i moderna ljusa lokaler där delar av byggnaden är från 1800-talets senare hälft. Det senaste tillskottet till högskolan är det nyrenoverade studentplanet som invigdes i december 2012 för att skapa en stimulerande miljö för våra studenter att vistas i.

Vi har en inkluderande arbetsmiljö där våra studenter finns representerade i arbetsgrupper som främjar utbildningens utveckling. Idag arbetar drygt 60 personer vid högskolan och vi har ca 650 studenter.

Vi värnar om vår historia och vi följer med stolthet alla sjuksköterskor som bär Röda Korsets sjuksköterskebrosch ute i arbetslivet.

WWW stránka vysokej školy: www.rkh.se/

Mapa


Study in Switzerland
MBA_Master_220.jpg

Study in Poland
Privacy Policy